Fjernvarme til Tved og den nordlige del af Ulriksallé

Den grønne omstilling er en nem løsning

Hvert efterår sker det - varmesæsonen melder sin ankomst, og i Tved og på den nordlige del af Ulriksallé betyder det højsæson for områdets mange gas- og oliefyr. Men forhåbentligt ikke meget længere. Hvis borgerne i områderne vil med på den grønne omstilling, kan de snart udskifte de hjemlige fyr med et fjernvarmeanlæg. Størstedelen af fjernvarmen i Tønder er nemlig baseret på bæredygtig biomasse og varmepumper.

- Vi har arbejdet på en samlet plan for at rulle fjernvarmen ud i og omkring Tønder, og her står Tved og Ulriksallé Nord øverst på listen, fortæller Peter Nørkjær, der er formand for Tønder Fjernvarme.

Med fjernvarmen slipper husstandene ikke bare af med et fyr, der fylder. De får også fremtidssikret deres opvarmning med en nem løsning, de ikke skal skænke en tanke i det daglige.

Varmeforbrugerne bestemmer selv

Tønder Fjernvarme lægger lige nu sidste hånd på projektforslaget med udvidelse af fjernvarmenettet til de nye områder, og det bliver sendt til behandling i Tønder Kommune straks i det nye år.

- Når den kommunale godkendelse er på plads, er det helt op til borgerne, om fjernvarmen kommer til Tved og Ulriksallé Nord. Når hovedparten af områdets husstande har sagt ja tak, balancerer økonomien, og vi kan sætte spaden i jorden. Udvidelsen vil i øvrigt også være et plus for de nuværende fjernvarmekunder, fordi der bliver flere skuldre til at bære de fælles udgifter, pointerer Peter Nørkjær.

Tønder Fjernvarme kontakter de berørte husstande med et konkret tilbud, så snart projektforslaget er godkendt. I mellemtiden kan du høre mere om projektet ved at vise din interesse her: